Burse doctorale și postdoctorale ICCV

Anunț concurs pentru acordarea burselor doctorale si postdoctorale in cadrul proiectului ID 141086 „Pluri si interdisciplinaritate in programe doctorale si post-doctorale”

Institutul de Cercetare a Calității Vieții, Academia Română, în calitate de coordonator, împreună cu Institutul de Sociologie și Institutul de Economie Națională ale Academiei Române, Universitatea Națională de Educație Fizică și Sport din București și Academia Națională de Informații „Mihai Viteazul”, în calitate de parteneri în cadrul proiectului ID 141086 ”Pluri și interdisciplinaritate în programe doctorale și post-doctorale”, anunță deschiderea înscrierilor pentru participarea la concurs în vederea acordării de burse doctorale și postdoctorale.

Obiectivul programului este formarea de cercetători de elită, capabili să promoveze idei inovative; să promoveze colaborarea între specialiști din toate domeniile de cercetare, precum sociologie, economie, sport, comunicare, politologie, antropologie, psihologie, istorie, drept, geografie, artă, teologie etc. Obiectivul proiectului este promovarea pluridisciplinarității și colaborarea între domenii. Pentru aceasta vom aprecia lucrările de doctorat/ post-doctorale care conțin o deschidere spre social.

Programul scoate la concurs 105 burse doctorale acordate pe 16 luni (1800 Ron lunar) și 40 burse postdoctorale (3700 Ron lunar). La finalul proiectului vor fi acordate premii pentru lucrări științifice de valoare deosebită (până la 30 premii).

Înscrierile la concurs se vor face până la data de 15 mai 2014, la sediul instituției ICCV, CASA ACADEMIEI, str. 13 Septembrie nr. 13, secretariat.

Selecția bursierilor doctoranzi se realizează în urma unui concurs pe bază de dosar. Selecția bursierilor la programul post-doctoral se va face pe baza dosarului și în urma unui interviu prin care candidatul își susține/prezintă proiectul de cercetare în fața unei Comisii științifice interdisciplinare, la o dată care se va anunța la încheierea perioadei de depunere a dosarelor pentru concurs.

Rezultatele concursului se vor anunța (pe site-ul proiectului, precum și pe siturile ICCV și ale instituțiilor partenere) până la data de 25 mai 2014. 

Bursele vor fi acordate în conformitate cu prevederile POSDRU și asumate în contractul de finanțare. Eventualele contestații se depun în termen de 48 ore de la data afișării rezultatelor, la adresa de e-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.. Soluționarea contestațiilor se va face conform Regulamentului programului doctoral de către o comisie de specialitate formată din conducători de doctorat.  

Condițiile de înscriere si alte informații esențiale pot fi găsite pe site-ul ICCV.