CfP Tendințe ale cunoașterii și dezvoltării sociale în secolul XXI, Alba Iulia, 2019

uabTema ediției a VI-a a conferinţei cu participare internațională, organizată de Departamentul de Științe Sociale al Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, este „Tendințe ale cunoașterii și dezvoltării sociale în secolul XXI”. La conferință sunt invitați deopotrivă cercetători și practicieni preocupați de comunicarea unor rezultate recente ale activității lor de cercetare sau aplicative din domeniul cunoșterii și dezvoltării sociale. Conferința se dorește a crea un cadru viu de dezbatere asupra tendințelor actuale de evoluție a cunoașterii sociale, precum și a contribuției pe care sociologia o poate avea în susținerea proceselor de dezvoltare socială.

Conferința va include următoarele tematici, grupate pe secțiuni și mese rotunde: Cunoaștere și dezvoltare teritorială actuală, Perspective metodologice în cunoașterea socială, Educația în secolul XXI, Politici și servicii sociale pentru comunitățile locale, Măsurarea impactului social, Reprezentarea și promovarea cauzelor sociale în epoca globalizării și internetului, Rolul sociologului în dezvoltarea socială. Participanții pot propune și alte teme de dezbatere menite să deschidă noi orizonturi de abordare a dezvoltării sociale și ale fenomenelor actuale și de perspectivă care o pot modela.

În cadrul conferinței va fi organizată și ceremonia de acordare a titlului de Doctor Honoris Causa al Universității „1 Decembrie 1918” profesorului emerit Petru Iluț, reputat specialist în domeniul științelor sociale.

Se va preciza opțiunea pentru forma de dezbatere preferată (secțiune sau masă rotundă) și tematica aleasă. De asemenea se va încărca în Formularul de înscriere: Titlul comunicării și un rezumat de maxim 500 de cuvinte cu indicarea a 3 termeni cheie, în limba engleză.

Taxa de participare la conferință

80 lei – pentru participanții din țară

40 Euro – pentru participanții din străinătate

50 lei – pentru masteranzi și doctoranzi

Taxa include: mapă conferință, prânz de lucru și cină - pentru ziua 1: 24 octombrie 2019.

Pentru data de 25 octombrie, va fi disponibil un pachet de extraopțiuni (vizită Traseul celor trei fortificații, Crama Boeru Aiud etc.) care va fi achitat de participanți la momentul conferinței.

După acceptul din partea organizatorilor, taxa de participare va fi plătită în contul:

Cont: Asociația Pro Universitatea „1 Decembrie 1918" din Alba Iulia
str. Unirii, nr. 15-17, Corp C, Județul Alba,
Cod fiscal 33887538
cont bancar BCR Sucursala Alba,
IBAN RO45RNCB0003145211750001

(Se va preciza obligatoriu taxa participare pentru Conferința DSIT 2019)

Taxa de participare poate fi plătită și la conferință.

Opțiuni de cazare și transport
Pe bază de solicitare transmisă prin e-mail, după înscriere, participanții pot primi informații și suport pentru opțiunile de cazare, inclusiv rezervare în Casa de Oaspeți a Universității (40 lei/noapte).

Opțiuni de publicare
Opțiunile de publicare vor fi comunicate după înscriere și la momentul conferinței. Va fi publicat un volum al conferinței într-o editură recunoscută. O parte dintre articole, care se subsumează ariei tematice ”Participarea în cercetarea socială”, vor fi transmise spre recenzare într-un număr special al revistei Sociologie Românească.

Persoane de contact:
Mihai Pascaru (Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.) și Lucian Marina (Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.).

Website: www.uab.ro/sesiuni_2019/tendinte/