Asociația Română de Geopolitică, Geoeconomie și Geocultură [AR3G] împreună cu Centrul European de Studii în Probleme Etnice al Academiei Române (CESPE) declară deschisă sesiunea de înscrieri pentru participarea la cea de-a XI-a ediție a Școlii de vară de sociologie aplicată care se va desfășura în perioada 24 iulie - 6 august 2021 în stațiunea Jupiter, Constanța.
Locuri disponibile: 16 (nr. redus pentru a respecta condițiile în vreme de pandemie).
Costuri: 95% din costurile de cazare, masă, logistică și materiale sunt asigurate de către organizatori.
Data limită de înscriere: 20 iunie 2021
Modalitate de înscriere: realizarea unei scrisori de intenție (care să conțină numele complet, o fotografie reprezentativă pentru candidat, date de contact - telefon și e-mail, și un text prin care să ne convingeți că pe voi și doar pe voi musai trebuie să vă selectăm), pe care să o trimiteți prin e-mail către Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. până la data limită. Cei selectați vor participa la un interviu online în urma căruia 16 tineri norocoși vor fi aleși de către comisia organizatorilor. Participanții vor aduce obligatoriu o adeverință medicală ce demonstrează că sunt apți pentru activități sportive și cercetare de teren.
Tipurile de activități din cadrul școlii se împart între: discuții libere cu personalități ale culturii române; ateliere practice cu meșteri populari sau artiști; muncă de voluntariat; cercetare de teren; trasee culturale; activități sportive; momente de socializare. Peste 200 de tineri (liceeni și studenți de la facultăți precum sociologie, istorie, comunicare, administrație publică, arte, teologie, medicină, politehnică, design, actorie, arhitectură etc.) au beneficiat de această șansă de-a lungul anilor. Peste 50 de invitați de cea mai înaltă ținută profesională ne-au trecut cu bucurie pragul, dintre care amintim doar câțiva: actori precum Dan Puric, Amalia Ciolan, Silviu Biriș, Mircea Constantinescu, Silviu Man, Eduard Adam, Tatiana Raetcaia; academicieni precum Ioan Aurel Pop, sau Alexandru Surdu; sociologi precum Radu Baltasiu, Corina Bistriceanu, Cristi Pantelimon; artiști precum Ioan Bocșa, Lorena Oltean, Alexandru Burcă etc; experți din cadrul instituțiilor publice precum Avram Fițiu, Filip Iorga, geografi/etnografi precum Emil Țîrcomnicu, Dorin Lozovanu, arhitecți precum Vlad Mitric-Ciupe și Andreea Acasandre și mulți alții cărora le cerem scuze că nu i-am nominalizat.
Puteți viziona câteva din filmulețele aferente edițiilor trecute la această adresă și fotografii împreună cu mărturii ale absolvenților școlii aici.
Organizator: Asociația Română de Geopolitică, Geoeconomie și Geocultură [AR3G]
Partener: Centrul European de Studii în Probleme Etnice al Academiei Române (CESPE)