logo_sr

 

Apel pentru lucrări

Sociologia şi Asistenţa Socială în faţa provocărilor crizei

Sociologie Românească, numărul 4/2011

 

 

La 45 de ani de la relansarea învăţământului şi cercetării sociologice în România, specialiştii şi practicienii din domeniu sunt chemaţi să răspundă unor provocări nu mai puţin serioase, ridicate de criza economică şi de probleme sociale pe care aceasta le creează.

Vom dedica numărul 4/2011 analizei răspunsului sociologiei şi asistenţei sociale la aceste provocări: Cum a afectat criza economică diferitele grupuri ale societăţii? Care sunt punctele tari şi punctele slabe ale societăţii româneşti pe criza actuală le potenţează? Au sociologia şi asistenţa socială resursele necesare pentru a aborda problema crizei sau se află şi ele în criză? Se pot sociologii implica direct în rezolvarea problemelor sociale? În acest caz, care este nivelul corect de implicare?

Adresat în mod special participanţilor la conferinţa "Sociologia şi Asistenţa Socială în faţa provocărilor crizei" organizată de Asociaţiei Române de Sociologie, numărul va găzdui însă şi alte contribuţii pe aceste teme.

 

Data limită pentru primirea articolelor: 15 noiembrie 2011.

 

Va rugăm sa trimiteţi articolele in format Word, pe adresa redacţiei: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., respectând instrucţiunile pentru autori găsite pe pagina web a revistei: http://www.arsociologie.ro/ro/sociologieromaneasca/instructiuni-autori.

 

Despre revistă

Sociologie Românească este revista Asociaţiei Române de Sociologie, editată în colaborare cu Editura Institutul European din Iaşi, Institutul de Cercetare a Calităţii Vieţii al Academiei Române, Universitatea „Al. I. Cuza" din Iaşi, Universitatea „Lucian Blaga" din Sibiu, Universitatea „Petre Andrei" din Iaşi, Universitatea de Vest din Timişoara şi Universitatea din Oradea. Procesul de revizie este de tipul double blind peer-review, revista fiind indexată în baze de date internaţionale (CEEOL, ProQUEST, Ulrich's Web, Index Copernicus) şi acreditată în categoria B+ de către CNCS. Mai multe informaţii pe pagina web a revistei: http://www.arsociologie.ro/sociologieromaneasca.